Eurovision 2022. Nouăzeci şi patru de piese au fost înscrise la ediţia din acest an!

Date:

Nouăzeci şi patru de piese au fost înscrise la ediţia din acest an a competiţiei naţionale pentru un loc în semifinala Eurovision România.

Aproximativ 40% dintre compozitorii şi interpreţii înscrişi sunt din străinătate, din ţări precum Suedia, Marea Britanie, Rusia, Croaţia, Israel, Italia, Grecia, Spania şi Bulgaria. Astfel, artişti autohtoni, dar şi mulţi compozitori şi interpreţi din străinătate au intrat în competiţie pentru şansa de a participa, pentru ţara noastră, la faza internaţională a concursului.

„Mă bucur că numeroşi artişti, români şi străini, au răspuns pozitiv provocării pe care am lansat-o şi le mulţumesc pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Cred că juriul va avea o sarcină deloc uşoară în următoarele două zile, când va decide semifinaliştii ediţiei din acest an”, a transmis într-un comunicat Iuliana Marciuc, manager de proiect Eurovision România. „Au revenit solişti şi compozitori care au mai reprezentat România la Eurovision, cu experienţă la această competiţie, însă avem şi artişti noi, consacraţi sau mai puţin cunoscuţi, care au posibilitatea de a câştiga un loc pe scena celui mai mare concurs de profil din lume. Este o şansă reală pentru toţi”.

Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu sunt artiştii care vor juriza preselecţia din acest an. Ei vor forma juriul de specialişti la toate fazele selecţiei naţionale, de la etapa preselecţiei până în marea finală. Pe 23 decembrie, juriul va anunţa semifinaliştii Eurovision România.

Melodiile care vor trece de etapa preselecţiei vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul şi telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului. În show-ul semifinalei, juriul şi publicul vor alege doar zece piese pentru finală. Semifinala şi finala selecţiei naţionale se vor desfăşura la începutul anului viitor, pe parcursul lunilor februarie şi martie. Ultimul act al competiţiei va avea loc pe 5 martie, când vom afla şi numele reprezentantului ţării noastre în competiţia internaţională.

Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022. Patruzeci şi una de ţări s-au înscris la ediţia cu numărul 66 a concursului internaţional.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Share post:

ULTIMA ORĂ
Recente

Rolul iodurii de potasiu și cum poate fi obținută în cabinetele medicilor craioveni

Odată cu recomandările făcute de ministrul Rafila în privința...

A început reabilitarea termică din Craiova

A început reabilitarea termică a primelor 400 de apartamente...

Penitenciarul Craiova. Expoziție de obiecte artizanale și decorative

Șase femei private de libertate s-au implicat în confecționarea...