joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Clinica de Neonatologie de la Spitalul Filantropia, dotată cu un sistem centralizat de monitorizare!

O nouă investiție pentru craioveni! Clinica de Neonatologie de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia din Bănie a fost dotată cu sistem centralizat de monitorizare, prin care sunt urmărite toate locurile în care se află copiii cu risc și care necesită observație permanentă.

„Acest sistem este mâna noastră dreaptă”, spun medicii care lucrează aici. Cu ajutorul acestuia cadrele medicale pot să observe dacă unul dintre bebeluși are nevoie de ajutor și să intervină imediat. 20 de monitoare de ultimă generație supraveghează fiecare copil și care ajută medicii să salveze viețile micuților.

„Ne ajută foarte mult această investiție deoarece secția se împarte pe două niveluri, iar persoana de la stația centrală poate monitoriza absolut toate locurile cu risc, astfel încât copiii să nu rămână nesupravegheați”, spune dr. Mirela Siminel, medic primar neonatolog și șefa clinicii de Neonatologie de la Spitalul Filantropia Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

200 grame a avut cel mai micuț bebeluș care a ajuns în clinica de Neonatologie, în acest an. Peste 2.000 de copii se nasc anual în Maternitatea Spitalului „Filantropia” din Craiova. Sistemul de monitorizare a fost achiziționat cu ajutorul unui proiect pe fonduri europene („Combaterea răspândirii Virusului prin Dotarea Spitalului Clinic Municipal Filantropia din municipiul Craiova) derulat de conducerea spitalului.

Politica