sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Aeroportul Craiova, extins cu 97 milioane euro

Contractul de modernizare și extindere a Aeroportului Internațional Craiova a fost semnat ieri în prezența premierului Nicolae Ciucă. La eveniment au participat președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Semnarea contractului în valoare de 97 de milioane de euro, bani europeni, este cea mai importantă realizare a administrației locale, după cum menționează președintele CJ, Cosmin Vasile.

„Contracul pe care îl vom semna astăzi este cel mai important eveniment pentru administrația publică și pentru întreg județul în anul 2021. Doljul și Oltenia sunt cu adevărat așezate pe harta europei. Vrem să devenim un pol de dezvoltare pentru această parte a ţării. Am demarat procedurile pentru construirea unui al treilea parc industrial. Aeroportul Internațional Craiova este poarta de intrare către regiunea noastră și totodată o zonă care face legătura cu exteriorul. Prin acest contract primim finanțare și nu orice fel de finanțare, ci de la Uniunea Europeană, 97 de milioane de euro”, a declarat președintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre importanța conexiunii cu alte țări prin această realizare și despre importanța faptului că proiectul este unul pe bani europeni, rezultatele acestui aspect fiind vizibile în timp.
„Mă bucur că am posibilitatea să iau parte la acest eveniment, cel mai important din 2021 pentru județul Dolj. Am înțeles foarte bine relevanța acestui proiect, prin care se modernizează și se mărește capacitatea Aeroportului din Craiova. Totodată, nu trebuie să insist pe cât de mult înseamnă conexiunile cu celelalte ţări din Europa. Era nevoie de această modernizare a aeroportului. Este foarte important că s-a reușit ca proiectul să fie susținut din fonduri europene, aproximativ 400 de milioane de lei sunt bani europeni. Acesta este un lucru foarte important și se vor vedea rezultatele în timp”, a menționat premierul Nicolae Ciucă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La evenimentul de joi a fost prezent și edilul Craiovei, Olguța Vasilescu. Primarul a ținut să laude reușitele consiliului județean în 2021, în special acest proiect care vizează modernizarea aeroportului, amintind potențialul turistic pe care Craiova l-a dezvoltat în ultimii ani, dar și nevoia de investitori.

„Este extrem de importantă, pentru zona noastră și pentru Craiova implicit, dezvoltarea acestui proiect. Proiectul a fost întors de 17 ori, deci putem spune că acest gest a fost unul de blocare. Spun că este un proiect important pentru Craiova, mai ales că orașul nostru are un potențial turistic uriaș, care nu este exploatat așa cum trebuie din cauza infrastructurii. Ne va ajuta foarte mult. Au venit turiști, anul acesta, la Târgu de Crăciun, dar pe lângă turiști avem nevoie de investitori, iar acest lucru înseamnă și o infrastructură bună”, a menționat Olguța Vasilescu.
Nu în ultimul rând, la eveniment a participat și Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, care a spus că vizita la Craiova a fost special plănuită pentru semnarea contractului, ea fiind programată inițial cu o săptămână în urmă, dar și despre faptul că acest contract a intrat pe un drum normal începând de luna trecută, pentru semnarea de joi. Ministrul împreună cu premierul și președintele CJ au vizitat și tronsonul 2 al DX Craiova – Pitești, care în luna aprilie a anului 2022 ar trebui să fie deschis circulației.

Politica