miercuri, mai 1, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mehedinți. Poliţistul ameninţat cu moartea de patronul unui restaurant, dat în judecată chiar de superiorul său

Robert Popa, agentul de poliţie ameninţat cu moartea de patronul unui restaurant, a fost dat în judecată chiar de șeful Poliţiei din oraşul Strehaia, Cristian Mărghitoiu, care cere daune morale în valoare de 100.000 de euro. În acelaşi dosar, pârât este şi filiala Mehedinţi a Sindicatului Europol, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, totul ar fi pornit de la un mesaj postat pe pagina de Facebook a Europol în care sindicaliştii remarcau o situaţie bizară petrecută la Poliţia din Strehaia.

Mai exact, pe data de 23 septembrie, Europol dezvăluia că Mărghitoiu a candidat de unul singur pentru postul de şef al Poliţiei Strehaia, obţinând la concurs nota 5.79, insuficient pentru a fi declarat admis. Potrivit legii, ar fi trebuit să obţină nota 7 la examen pentru a câştiga concursul.

Policlinica Buna Vestire Craiova

“În oraşul Strehaia puteam avea un al doilea caz ‘Caracal’ oricând în ultimele 14 luni. Şi asta pentru că singurul candidat la postul de şef al Poliţiei Oraşului Strehaia, cms. MĂRGHITOIU CRISTIAN, care a fost împuternicit/desemnat pe acest post încă din iulie 2020, nu a ştiut nici măcar ‘Componenţa punctului de comandă constituit la locul producerii unui caz de dispariţie’. Ce să mai avem pretenţii în privinţa activităţilor ce ar trebui întreprinse pentru a găsi persoana dispărută. Acest ofiţer a luat nota 5.79 la un concurs unde a primit subiecte de nivelul unui agent de poliţie, precum cazurile care înlătură răspundere penală, ce se înţelege prin ‘membru de familie’ sau modul de gestionare a unei petiţii.

Având în vedere că astăzi ne-a demonstrat cât de valabilă este expresia ‘Prostul nu e prost destul, dacă nu e şi fudul’, sperăm că desemnarea ilegală pe funcţia de Şef Poliţie Oraş Strehaia să înceteze în cel mai scurt timp, înainte să ne confruntăm cu situaţii de genul ‘Caracal’ sau ‘Oneşti’, când şefii nu au ştiut cum să acţioneze sau căutau procedurile pe intrapol, iar poliţiştii din stradă au fost cei care au avut de suferit din cauza incompetenţilor împuterniciţi/desemnaţi politic”, scria Europol, la acea vreme, pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Mărghitoiu a ajuns în atenţia publicului după ce înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Robert Popa şi patronul unui restaurant a fost difuzată în spaţiul public de sindicaliştii Europol.

Patronul şi soţia acestuia i-au adresat lui Robert Popa, membru al Sindicatului Europol, cuvinte jignitoare şi ameninţări cu moartea pentru că a întrerupt o petrecere organizată ilegal în contextul pandemic. Mai mult, agentul i-a transmis patronului că, în cazul în care se va constata că a fost într-adevăr vorba de o petrecere ilegală, vor fi aplicate sancţiuni.

Deşi Popa şi-a anunţat imediat superiorii în legătură cu acel incident, oamenii legii au deschis abia după câteva luni un dosar penal pentru ultraj.

La rândul său, Sindicatul Europol a criticat în termeni duri conducerea Poliţiei din Mehedinţi, susţinând că aceasta nu a luat imediat măsurile corespunzătoare după ce agentul a fost ameninţat cu moartea.

Politica