vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Încă un pas greșit pentru CSU Craiova. Jucătorii au răbufnit: „Suntem niște proști”

CSU Craiova a reușit, cu greu, să câștige un punct pe terenul celor de la FC Botoșani, după un meci dur, cu greșeli de arbitraj și cu nervi întinși la maxim. Alb-albaștrii au urcat pe locul 4, dar sunt la egalitate de puncte cu Farul și FC Botoșani, forații ce ocupă pozițiile 5 și 6. Oltenii tremură pentru un loc în play-off, ținând cont de rezultatele slabe obținute în ultimele 4 etape.

FC BOTOȘANI: Pap – Braun, Racovițan, Dawa, Țigănașu – Papa, Edjouma – Kage, Ongenda, Petkovski – Fili. REZERVE: M. Contra, Șeroni, Dragu, Florescu, D. Croitoru, Santos, Silva, M. Roman, Sila. ANTRENOR: Marius Croitoru.

CSU Craiova: Lazar – Bălașa, Screciu, M. Constantin – Vătăjelu, Căpățînă, Nistor, Bancu – Gustavo, Koljic, Ivan. REZERVE: D. Rusu, Papp, Vlădoiu, Fedele, Cîmpanu, Baiaram, Vînă, Markovic, Al. Crețu. ANTRENOR: Laurențiu Reghecampf.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trupa din Bănie a obținut un singur punct în ultimele 4 etape de Liga 1 și a câștigat meciul de Cupă, împotriva unei echipe de Liga a treia. Trupa din Bănie este pe loc de play-off, dar într-o singură etapă, acest lucru se poate schimba, pentru că diferența dintre olteni și echipele urmăritoare este foarte mică. Cu toate astea, Reghecampf susține că acest lucru nu se va schimba, atâta timp cât încă sunt șanse matematice.

Singuri am pierdut două puncte. Din nou, greșeli foarte mari, mai ales în apărare. Aștept mai multe de la jucători, pentru că au experiență. Dacă ne dorim să câștigăm campionatul, nu avem cum să arătăm așa. Ne speriem de un mini pressing, jucătorii trebuie să aibă curajul necesar să joace fotbal, pentru că doar asta îmi doresc.  Trebuie să aibă curaj, că nu le ia nimeni capul. Facem greșeli foarte mari și nici nu marcăm la câte ocazii avem. Am ratat și 11 metri. Primim niște goluri… Este păcat, pierdem puncte și doar noi suntem vinovați. N-am întâlnit nicio echipă care să ne pună cu jocul la perete și să câștige meciul. Le-am spus la pauză ce trebuiau să audă, că nu e normal să conduci jocul și să intri la cabine cu 2-1 în dezavantaj. Avem nevoie de VAR, ar fi foarte simplu. Obiectivul rămâne câștigarea campionatului, clar, cât timp avem șanse, luptăm până la capăt”, a transmis Laurențiu Reghecampf.

Recent revenit după o accidentare destul de gravă, Paul Papp nu s-a ferit de cuvinte la finalul meciului cu FC Botoșani. Fundașul nu l-a iertat pe Andrei Ivan, care a ratat un penalty.

Nu cred că ne ajută foarte mult acest rezultat, pentru că am venit să luăm cele trei puncte. Având în vedere situația din clasament, ne luptăm la play-off și la titlu și cred că azi am pierdut două puncte. Am dominat, dar n-a fost să fie. Pot să spun că suntem niște proști că n-am profitat de acel penalty. Se mai întâmplă, se mai ratează, dar am avut șansa să luăm cele trei puncte.  Ei au avut două situații și ne-au dat două goluri. Nu cred că e drept, dar trebuie să fim mai concentrați. Îmi vine să râd, suntem niște proști, pierdem puncte foarte, foarte ușor. Trebuie să batem în următoarele meciuri, nu mai avem altă opțiune”, a spus Paul Papp.

Dan Nistor este de părere că el și colegii lui trebuie să fie mult mai atenți pe faza defensivă. La pauza meciului dintre CSU Craiova și FC Botoșani s-a iscat o ceartă pe tunelul ce duce spre vestiare, dar mijlocașul spune că totul s-a terminat cu bine.

Din păcate, Moșul a venit doar cu un punct. Cred că am meritat victoria, am avut foarte multe ocazii, dar ce putem face, trebuie să mergem mai departe. Ne mulțumim cu acest punct și ne gândim la meciul de la Voluntari. Mister a avut o mică ședință cu noi la pauză. Ne-a spus ce am făcut bine și ce nu am făcut bine. Cred că asta s-a văzut și în teren. Trebuie să fim mai atenți la faza defensivă. Nu comentez arbitrajul, așa au văzut dânșii, așa au dat, ce putem să spunem. Asta este viața, mergem mai departe. Nu știu ce s-a întâmplat la pauză în tunel. Am intrat mai devreme la vestiar. Cred că a fost o mică ceartă, dar a fost un meci destul de tensionat. Cred că acel conflict s-a încheiat cu bine, nu a fost nimeni rănit, nu s-a întâmplat absolut nimic. Ne așteaptă un meci greu cu Voluntari. Trebuie să fim mai atenți și ne trebuie cele trei puncte pentru că echipele din spate s-au apropiat, unele chiar ne-au întrecut și e foarte important acest meci pentru noi”, a declarat Dan Nistor la finalul partidei.

În meciul de la Botoșani s-a practicat un joc destul de dur, dar și cu multe greșeli de arbitraj. Marius Croitoru, antrenorul moldovenilor, i-a făcut praf pe arbitri la finalul partidei. Tehnicianul a recunoscut chiar și faptul că elevii lui au marcat din ofsaid.

facebook.com/fcbotosani

După aspectul jocului, pot spune că puteam câștiga și noi, puteau câștiga și ei. Este un rezultat mai mult pentru celelalte echipe, nu ne avantajează nici pe noi, nici pe Craiova. La primul gol al lor, este fault clar, Ivan pe duce cu talpa pe mâna portarului. Golul doi al nostru, clar ofsaid. Sunt greșeli mari de arbitraj. În etapa trecută, am penalty clar și eliminare gratuită. Același arbitru face varză alt meci în etapa următoare, nu este reținut de la delegări. Este un semnal către noi, către oamenii din fotbal: ‘Batista pe țambal, că e groasă’. Golul doi al lor este clar cu mână, nu știu câte greșeli mai putem suporta noi, ca antrenori. Am văzut ieri un coleg al meu la limita răbdării. Oamenii aceștia te fac să renunți, că poți să pățești lucruri de neimaginat, să-ți crape inima pe bancă. Arbitrajul nu este bun, ce să spun, dacă nu e? Vreți să spun că e bun? Ăsta e un semnal de alarmă pentru noi, ‘nu vorbiți, că singurii care plătiți sunteți voi’. Arbitrii merg în continuare. Eu, dacă nu câștig, nu iau bani, pierd locuri în clasament, pierd bani la buget, se micșorează salarii. Ei, dacă fac praf un meci, două, cinci, își iau banii. Mă deranjează cel mai rău că iau banii noștri. Nu sunt plătiți de Federație, de Ligă, sunt plătiți din munca noastră. Le dăm bani să ne arbitreze corect. Ne iau banii, fac praf meciul și noi plătim. Noi lătrăm degeaba, ursul trece. Vorbesc, îmi dă galben. Iese patronul, zice ceva și ia amendă două sute de mii de lei amendă. Nu știu cât mai merg lucrurile așa, am văzut un coleg la limita răbdării. Vreau să fiu arbitrat corect, nu vreau nici să fiu avantajat, cum a fost azi la golul doi, a fost ofsaid clar. Nu pot să mă culc liniștit, vreau să fie o luptă corectă. În momentul acesta, singura salvare a fotbalului românesc este VAR-ul. Sunt greșeli pe care oamenii din spatele televizorului le pot repara. Sunt lucruri care mă deranjează teribil. Chindia a fost practic defrișată anul ăsta. Când va exista VAR-ul, nu vor mai fi discuții, o să vedeți. Vom sta liniștiți pe bancă, o să vedeți antrenori și jucători mult mai calmi și mai siguri, fără atacuri dure sau simulări. Fotbalul românesc se va îndrepta”, a spus Marius Croitoru.

foto: Facebook/ Fotbal Club Botoșani

Politica