sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Nelu Tătaru: S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite, atât la stat, cât și la privat

Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților, Nelu Tătaru, a declarat, marți, că s-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite și la stat, și în privat pentru certificatul verde la job.

Tătaru a precizat că în ședința de marți a comisiei a fost discutată legea pe ansamblu, fiind prezentate amendamentele depuse de PNL, PSD și AUR, pentru ca membrii comisiei să ia act de toate aceste amendamente.

„S-a acceptat un termen de 30 zile pentru testări gratuite”, a adăugat Nelu Tătaru, potrivit digi24.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a precizat că este vorba despre un număr de 10 teste pentru angajații nevaccinați atât de la stat, cât și din privat.

Deputatul a precizat că impactul bugetar este de 110 milioane de lei pe lună.

Întrebat despre propunerea ca testele de anticorpi COVID să fie luate în considerare la obținerea certificatului verde, în cadrul proiectului de lege, fostul ministru al Sănătății a spus că „au fost mai multe păreri, însă în acest moment nu e agreat”. „Nu există dovadă științifică”.

Noi propuneri pentru legea certificatului verde au fost depuse la Comisia de Sănătate din Camera Deputaților. Mai mulți parlamentari cer ca analizele de anticorpi să fie recunoscute, alături de vaccinare, testul pozitiv mai vechi de 15 zile și testul negativ. Practic, inclusiv cei care au fost asimptomatici sau nu au declarat boala ar putea să obţină un certificat verde.

Anterior, proiectul se blocase la Camera Deputaților, cameră decizională în acest caz. PNL luase, luni, decizia să se abțină de la votul pe amendamentul PSD privind alocarea de la stat a banilor pentru 20 de teste gratuite în primele două luni de la intrarea în vigoare pentru fiecare persoană nevaccinată angajată la stat.

Cei care au contraindicație la vaccinare, care nu se pot vaccina, se vor putea testa gratuit.

Politica