vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17 oameni au fost răniți la Tokyo, după ce au fost atacați în tren de un bărbat costumat ca Joker

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost arestat, fiind acuzat de tentativă de omor în capitala japoneză Tokyo, după ce a atacat cu cuțitul pasagerii unui tren. Cel puțin 17 persoane au fost rănite, a declarat poliția.

Martorii spun că suspectul purta un costum care părea să înfățișeze personajul Joker din franciza Batman. Cel puțin un pasager, un bărbat în vârstă de 70 de ani este în stare critică după ce a fost înjunghiat în piept, au spus polițiştii.

Mai multe filmări apărute pe internet, realizate cu telefonul mobil au arătat scene haotice din interiorul trenului care circula în direcţia Shinjuku. În imagini, pasagerii pot fi văzuți alergând în vagonul trenului pentru a scăpa de atacator. Se aud bubuituri puternice și țipete. Apoi izbucnește o minge de flăcări, umplând garnitura cu fum.

Pentru a scăpa din calea atacatorului, pasagerii au sărit pe ferestrele trenului și u luat-o la fugă de-a lungul peronului, care a staţionat de urgenţă, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit postului public japonez NHK, suspectul a fost arestat în jurul orei locale 20:00, în apropiere de gara Kokuryo din orașul Chofu. Trenul se îndrepta spre gara Shinjuku din centrul capitalei Tokyo.

Agresiunile sunt rare în Japonia, unde legile privind armele de foc sunt extrem de stricte. Cu toate acestea, în august, alte două atacuri au avut loc în transportul public din Tokyo. La începutul lunii august, în timp ce se ţineau Jocurile Olimpice în capitala japoneză, un atac cu cuţitul asupra unui alt tren de navetişti a făcut zece răniţi. Apoi, pe 24 august, două persoane au suferit arsuri cu acid sulfuric într-o staţie de metrou din capitală. În ambele cazuri, suspecţii, japonezi, au fost arestaţi la scurt timp.

Foto: captură video

Politica