sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Petrecerile de Halloween s-au sfârșit cu sute de amenzi și dosare penale

Anul acesta petrecerile de Halloween nu s-au sfârșit prea bine deoarece polițiștii din București au făcut controale, sâmbătă seara, în mai multe cluburi și au dat amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenție.

Aseară, polițiștii au dat amenzi în valoare de 9.000 de lei într-un club situat în sectorul 1, unde avea loc o petrecere tematică la care participau 200 de persoane. „Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale operatorului economic în valoare de 9.000 de  lei pentru nerespectarea prevederilor legale cu privire la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, transmite Poliția Capitalei. O altă petrecere  de Halloween a fost descoperită de polițiștii bucureșteni, astăzi, 31 octombrie a.c., în jurul orei 1:00, într-un alt  club, tot din sectorul 1. În interior au fost descoperite aproximativ 200 de persoane, care au fost verificate cu privire la certificatul verde. Trei amenzi au dat polițiștii, în valoare totală de 10.000 de lei, pentru lipsa declarației și pentru nepurtarea măștii, potrivit Libertatea.

De asemenea, societatea comercială a fost sancționată contravențional cu amendă de 20.000 de lei pentru desfășurarea activității cu publicul după ora 21.00 și pentru desfășurarea activității de tip club.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tot sâmbătă, polițiștii au făcut controale în mai multe locații unde certificatul verde este obligatoriu, fiind legitimate peste 730 de persoane. Au fost constatate și aplicate 450 de sancțiuni contravenționale, avertismente  și amenzi de peste  105.000 de lei. Mai mult, au fost întocmite și două dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, după ce două persoane au  prezentat certificatele altor persoane. Încă din 20 octombrie, Alexandra Georgiana Văcaru, prefectul Bucureștiului, a anunțat că timp de o lună la nivelul Capitalei se vor intensifica și controalele făcute de poliție și jandarmerie pentru asigurarea respectării regulilor impuse de starea de alertă.

Politica