vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Perioadă înfloritoare pentru OMV Petrom! Compania și-a dublat profitul în acest an

OMV Petrom traversează o perioadă cu trend ascendent. Compania a înregistrat vânzări de 6,9 miliarde lei în trimestrul al treilea al anului, în creștere cu 36% față de aceeași perioadă din anul trecut. Aceasta a avut un profit net de aproape un miliard de lei în același interval. De la începutul anului și până în prezent, compania a realizat un profit net de peste 1,67 miliarde lei, dublu față de perioada similară a anului trecut, când rezultatul net se ridica la 826 milioane lei, notează g4media.ro.

Potrivit companiei în România, cererea pentru produsele Petrom a revenit, în general, la nivelurile pre-COVID. Rezultatul din exploatare, excluzând elementele speciale a fost de 1,3 miliarde lei, mai mare cu 135%, revenind la nivelul de dinainte de criză. Iar profitul net atribuibil acționarilor OMV Petrom s-a ridicat la un aproape un miliard de lei, în creștere cu 112%.

Rezultatul din exploatare excluzând elementele speciale a fost de 442 milioane de lei, față de minus 46 milioane de lei în T3/20, în principal datorită prețului mai mare al țițeiului. Producția a scăzut cu 13,1%, în principal din cauza vânzării activelor de producție din Kazahstan în T2/21, a declinului natural accentuat din principalele zăcăminte, precum și a activităților operaționale de mentenanță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica