Conecteaza-te cu noi

Actualitate

În Franța a început concedierea cadrelor medicale nevaccinate

Publicat

pe

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi miercuri de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat joi ministrul francez al sănătăţii, Olivier Veran.

Acesta a precizat că multe dintre aceste suspendări „sunt doar temporare” şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Veran a precizat că cei suspendaţi nu sunt majoritar sanitari şi că lucrează în spălătorii sau în alte în servicii adiacente centrelor sanitare.

Vaccinarea obligatorie, inclusă într-o lege de urgenţă adoptată la începutul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate să demonstreze că au primit cel puţin o doză de vaccin şi să aibă schema completă până la 15 octombrie.

Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90 % din personalul reşedinţelor pentru vârstnici.

Ministrul sănătăţii a făcut de asemenea apel ca toate persoanele, care se vaccinează în fiecare an împotriva gripei (între 17 şi 18 milioane de persoane), să se prezinte pentru a primi şi a treia doză de vaccin anti-COVID-19, scrie agerpres.ro

„Această a treia doză este necesară” deoarece aceste persoane au un sistem imunitar mai fragil, a explicat el.

Un angajat al unui spital francez a declarat că se află în greva foamei pentru a protesta faţă de obligativitatea vaccinării. Thierry Paysant, un ofiţer de securitate în caz de incendiu la un spital public din Nisa, în sudul Franţei, şi-a instalat un cort în în faţa abaţiei Saint-Pons din oraş şi a ridicat o pancartă pe care scrie „Greva foamei” cu litere mari şi roşii. El a spus că nu este împotriva vaccinării în sine, dar se opune ca oamenii să fie forţaţi să se vaccineze sau să rişte să-şi piardă locurile de muncă.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.