duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj: Amenzi mari pentru cei care nu curăță ambrozia de pe terenuri!

Ambrozia (hrana zeilor) este cunoscută ca  fiind o buruiană periculoasă pentru sănătatea omului, provocând alergii şi stări febrile puternice în perioada înfloririi. Această plantă se întâlneşte de obicei pe marginea şoselelor, fiind o mare iubitoare de soluri slab lucrate, nisipoase şi uşor de încălzit.

Proprietarii de terenuri sunt direct responsabili pentru combaterea acestei buruieni.  Sanctiunea minima este avertismentul, insa in cazul neconformarii prevederilor din avertisment vor primi o amendă contraventionala cuprinsă între 1.000-5.000 lei pentru persoane fizice și între 10.000-20.000 lei pentru persoane juridice.

Potrivit unei postări pe Facebook, polițiștii doljeni au desfășurat acțiuni pediodice, punctuale, pentru identificarea terenurilor și a proprietarilor/administratorilor acestora, pe care se află buruiana ambrozia.Conform Legii nr. 62/2018 actualizată și a H.G. nr 17/2021 de completare a normelor metodologice, polițiștii locali și comisarii Gărzii de Mediu au atribuții și competențe în depistarea, identificarea și sancționarea proprietarilor/administratorilor de terenuri pe care se află crescută buruiana ambrozia și care nu aplică măsurile necesare pentru distrugerea buruienii și evitarea răspândirii acesteia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În perioada prevăzută de lege pentru verificări, polițiștii locali au identificat 97 de locații pe care se află ambrozie, au emis 97 de somații pentru proprietarii terenurilor, prin care s-a impus măsura de curățare a terenurilor într-un termen concret stabilit, din care 86 de proprietari s-au conformat, iar 11 proprietari au primit sancțiunile contravenționale prevazute de lege. În urma acestor măsuri, toți cei 97 de proprietari au curățat terenurile de ambrozie. În procedura de identificare și de emitere a somațiilor, se mai află 23 de amplasamente.

Politica