marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

17 accidente de muncă în Dolj, în perioada ianuarie – iunie 2021

Atribuțiile specifice de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale se exercită de către Casa Județeană de Pensii Dolj, în cadrul căreia își desfășoară activitatea Compartimentul Accidente de Munca și Boli Profesionale. La nivelul județului Dolj, în intervalul ianuarie-iunie, au fost întocmite 21 tablouri de prevenire la societățile la care a fost acordată consultanță.

În ceea ce privește statistica accidentelor de muncă și a bolilor profesionale înregistrate în trimestrele I și II ale anului 2021, au fost raportate 17 accidente de muncă, din totalul de 67 raportat de Institutul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj numai în trimestrul II.

Perioada aprilie-iunie din acest an a adus mai multe accidente de muncă decât în aceeași perioadă din anul 2020 – 43 accidente, respectiv 2019 – 54 accidente de muncă, potrivit ITM Dolj. Din numărul total de 67 de evenimente produse în ultimele trei luni, în timpul muncii, la nivelul județului, doar patru s-au soldat cu un deces. Trei accidente au avut cauze patologice, zece au fost rezultate ca urmare a unui eveniment rutier, unul s-a petrecut în timpul orelor de muncă, iar alte 49 s-au soldat cu incapacitatea temporară de muncă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Totodată, în perioada ianuarie – iunie 2021 CJP Dolj a acordat trei despăgubiri de deces în valoare de 62.476 lei, o compensație pentru atingerea integritätii în valoare de 7.600  lei și a vizat 144 concedii medicale pentru care CJP a rambursat angajaților suma de 65.686 lei .

Nu în ultimul rând, au fost identificați 412 beneficiari de pensii de invaliditate și pensii cauzate de un accident de muncă sau boală profesională a căror plată s-a efectuat conform prevederilor art. 187 alin. 3, 4 și 5. De menționat că asigurarea este obligatorie pentru toți cei ce utilizează forța de muncă angajată cu contract individual de muncă.

Foto: ssmregis.ro

Politica