luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Măștile textile vor fi permise la clasele primare

Măștile textile vor fi permise în școli, însă numai pentru elevii din ciclul primar, a precizat ministrul sănătății, Ioana Mihăilă. 

„Vom permite pentru clasele primare atât măști textile, cât și medicinale. Dar vom recomanda puternic, cu titlu de obligativitate, măști medicinale la clasele gimnaziale si liceale”, a declarat Ioana Mihăilă, într-o emisiune la Digi24.

Aceasta a subliniat că masca va fi obligatorie în toate spațiile școlii, nu doar la ore. Singura excepție va fi făcută, în anumite cazuri, pentru orele de educație fizică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Până la incidența de 2 la mie, fără mască în sălile de sport, dar cu recomandarea ferma ca activitățile sportive să fie efectuate în spații deschise”, a explicat Ioana Mihăilă.

Ministrul sănătății a arătat că după ce este depășită incidența de 2 la mie, unde nu se vor putea ține orele de educație fizică în spații deschide, ele nu vor mai avea loc.

Oficialul a îndemnat, totodată, părinții să-și vaccineze copii, subliind că „nu e niciodată prea târziu pentru vaccinare”, mai ales că experiența valului patru arată că tot mai mulți copii ajung cu forme grave ale bolii pe secțiile de Terapie Intensivă.

Noul an școlar începe pe 13 septembrie, iar oficialii au schimbat măsurile pentru a permite desfășurarea cât mai mult timp a orelor cu prezență fizică.


Politica