marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Polițiștii olteni, implicați activ în prevenirea cerșetoriei

Forțele de ordine din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au desfășurat, zilele trecute, o acțiune complexă pe linia prevenirii cerșetoriei a comportamentului antisocial.

Oamenii legii au legitimat mai multe persoane din această sferă, cărora le-au oferit ajutor de specialitate prin intermediul consilierilor angajați ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt.

Pe lângă activitățile derulate în acest sens, polițiștii au fost preocupați și de menținerea unui climat sigur în cartierele oltene, dar și de modul în care cetățenii respectă normele sanitare anti-COVID.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada 19 – 21 august a.c., 320 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Olt au desfășurat o acțiune pe raza județului pentru prevenirea și combaterea faptelor de cerșetorie, prostituție și de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Acțiunea s-a desfășurat atât în mediul urban cât și în mediul rural, cu accent pe prevenirea cerșetoriei, dar și pentru prevenirea faptelor antisociale, creşterea gradului de siguranţă publică, depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale și menţinerea sub control a fenomenului generat de pandemia de Coronavirus”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Olt.

Acțiunea derulată s-a încheiat cu peste o sută e amenzi date și zeci de persoane legitimate și conduse la secțiile de poliție.

„În cadrul activităților desfășurate au fost cooptați și specialiști din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, în vederea consilierii minorilor, a persoanelor singure sau a celor aflate la nevoie, ce au fost depistate apelând la mila publicului.

În urma activităților desfășurate au fost legitimate 803 persoane, dintre care 6 minori, 46 de persoane fiind conduse la sediile unităților de poliție pentru stabilirea identității acestora.

De asemenea, au fost aplicate 168 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 97.280 de lei, 141 fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.61 din 1991 și 27 la alte acte normative”, potrivit comunicatului emis.

spot_img
spot_img

Politica