joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acțiune pentru combaterea furturilor, desfășurată de Poliția Olt

Mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt au fost parte a unei acțiuni derulate printre cetățenii care au ieșit la plimbare în Parcul Tineretului din Slatina, vizată fiind prevenirea furturilor.

Oamenii legii au împărțit pliante și le-au explicat slatinenilor cum se pot feri de situații în care devin victimele furtului.

Acțiunea a fost derulată pe timp de weekend, alături de polițiști aflându-se și colegi din cadrul Jandarmeriei Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„În perioada 20-22 august 2021, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi al Județului Olt, au desfășurat activități preventive în Parcul Tineretului, din municipiul Slatina, pentru prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului.

Cu această ocazie au fost  distribuite materiale informative (pliante), fiindu-le oferite sfaturi preventive categoriilor de persoane vulnerabile.

Sfaturi și recomandări. Cum să nu fii victima unei infracțiuni de furt:

–      Nu îţi lăsa niciodată geanta, bagajele sau alte bunuri nesupravegheate în locuri publice.

–      Când ai posibilitatea, plănuieşte-ţi plecările şi ieşirile în oraş. Evită zonele neiluminate sau izolate, mai ales după căderea întunericului. Manifestă atenţie la cine se află în preajma ta.

–      Nu îţi ţine bunurile în acelaşi loc. Dacă ai cheile, portofelul, actele de identitate în aceeaşi geantă sau acelaşi buzunar, creşte riscul ca actele/documentele tale  să fie furate sau locuinţa ta să fie „vizitată“ de hoţi.

–      Nu îţi etala bunurile de valoare pe care le ai cu tine. Fii discret. Bijuteriile scumpe, telefoanele mobile, tabletele sau camerele video/foto pot atrage o atenţie nedorită.

–      geantă ținută neglijent pe umăr, este o „invitaţie” pentru hoţi. 

–      Bunurile electronice, cum sunt telefoanele sau tabletele sunt tentante pentru hoţi. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău când le foloseşti.

–      Când eşti la cumpărături şi foloseşti un cărucior, nu aşeza niciodată portofelul sau geanta deasupra cumpărăturilor”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratului de Poliție Județean Olt. 

Politica