duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vulturii cedează din nou în fața Letoniei, dar păstrează șanse de calificare

Naționala masculină a României a evoluat mult mai ambițios decât o făcuse în primul meci în fața puternicei reprezentative a Letoniei, în cadrul FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers.
Vulturii au trecut peste tracul debutului în competiție și au fost mai puțin intimidați de numele echipei adverse, care are în componență un jucător din NBA (Davis Bertans – Washington Wizards) și alți doi care evoluează în Euroligă (Kurucs – Baskonia și Strelnieks – Zalgiris).
Cu toate că Letonia este o forță a baschetului continental, prezentă constant la turneele finale FIBA EuroBasket în ultimii 20 de ani, tinerii tricolori conduși de Tudor Costescu au reușit să câștige trei sferturi, doar evoluția slabă din sfertul al doilea dovedindu-se decisivă pentru stabilirea câștigătoarei: Letonia – România 79-69 (15-17, 30-13, 11-14, 23-25)
Pentru România au punctat: P. Richard 17p (1×3), Uță (foto) 13p, Nicolescu 12p (2×3), Badiu 8p, Cate 7p, Popa 6p (2×3), Măciucă 3p, Berceanu 2p, Tohatan 1p.

În lupta pentru calificare, depindem de Letonia
Meciul contra României a avut o importanță deosebită pentru țara organizatoare a turneului Grupei D din FIBA Basketball World Cup 2023 Euro Pre-Qualifiers. Victoria în fața țării noastre a însemnat calificarea Letoniei pentru faza următoare a competiției. În aceste condiții, rămâne de văzut dacă balticii își vor păstra motivația în evoluția contra naționalei Belarusului. Pentru ca România să reușească să se califice, Belarus trebuie să piardă ultimele două întâlniri pe care le mai are de disputat (cu Letonia și România), ultima la minim 6 puncte diferență.
Partida România – Belarus este programată vineri, de la ora 19:30 și este transmisă în direct pe canalul oficial de YouTube al FIBA.

sursa: frbaschet.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica