Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vară de coșmar în Turcia. Sute de turişti români, evacuaţi

Publicat

pe

Sute de turişti români s-au întors acasă mai devreme după ce au fost anunțați că trebuie să evacueze mai multe hoteluri din stațiunea turcă Bodrum, situată la Marea Egee, care este amenințată de incendii de vegetație.

Flăcările au apărut întâi pe dealurile de lângă oraș, dar s-au extins rapid din cauza caniculei și a vântului puternic.

Pe rețelele sociale au apărut imagini cu sute de turiști care pleacă din locurile unde sunt cazați, trăgând după ei valizele pe care le pregătiseră pentru o vacanță de vis. Flăcări mari și fum negru se văd chiar în spatele hotelurilor în care erau cazați.

Mulți oameni s-au adăpostit de foc pe plajă. De aici, au fost luați de navele pazei de coastă turcești sau chiar de ambarcațiuni private, scrie digi24.ro

Aproape 100 de incendii au izbucnit în Turcia în ultimele 4 zile, în zonele de coastă de la Marea Mediterană. Cel puțin șase oameni au murit și alți peste 150 au fost răniți, iar 2.300 de case au ars în dezastrul provocat de foc.

Mii de pompieri, elicoptere și avioane intervin la stingerea incendiilor. Turcia a primit ajutor și din țările vecine – Ucraina, Rusia, Azerbaidjan și Iran.

Sunt și voluntari care încearcă să elimine flăcările cu orice le stă la îndemână.

În unele zone afectate de incendii, oamenii au început să revină la casele lor unde constată că au pierdut toată munca de o viață.  

„Am construit casa în 1982. Era singura noastră agoniseală din ultimii 39-40 de ani. Acum am rămas doar cu hainele de pe noi. Nu avem ce face. Cuvintele sunt de prisos”, spune un bărbat.

Experții spun că zeci de mii de animale, sălbatice și domestice, și-au găsit sfârșitul în incendiile devastatoare.

Fumul degajat a putut fi observat din satelit și a învăluit inclusiv insule din estul Greciei.

În regiunile de coastă turce de la Marea Mediterană şi Marea Egee, un val de căldură deosebit de intens este aşteptat în zilele următoare.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.