joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Începe distribuirea produselor de igienă şi a celor alimentare pentru persoanele defavorizate

Prefectura Olt anunță că, în perioada 02.08.2021 – 12.08.2021 vor fi recepţionate 31.806 pachete care conțin produsele de igienă şi produsele alimentare din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

”Produsele vor fi recepţionate în perioada sus-menţionată, la locaţia depozitelor stabilite de fiecare unitate administrativ-teritorială cu sprijinul Instituţiei Prefectului, urmând ca, în termen de 45 de zile de la recepţie, acestea să fie distribuite către beneficiarii finali”, anunță reprezentanții instituției.

Pachetele conţin: produse de igienă (pastă de dinţi, detergenţi, săpun lichid, periuţe de dinţi) şi produse alimentare (făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve de carne, pateu de ficat şi compot de fructe).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Beneficiarii finali sunt:

a) Familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) Familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) Persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de produse de igienă şi alimente după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) şi b).

După recepţia pachetelor se va proceda la distribuirea acestora către beneficiarii finali. Programul de ridicare va fi anunţat în perioada imediat următoare şi va fi afişat la sediul primăriei şi în locuri publice. Ridicarea ajutoarelor se face personal, în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de către beneficiarii finali.

Politica