Conecteaza-te cu noi

Mehedinți

Medalii olimpice pentru canotorii formați de CSS Orșova

Publicat

pe

România a obținut miercuri aurul olimpic la Olimpiada de la Tokyo. Echipa formată din Simona Radiș și Ancuța Bodnar reușind să obțină cel mai bun timp la dublu vâsle. Din barca de patru rame, Mihăiță Țăgănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu și Cosmin Pascari au cucerit argintul olimpic, prima medalie pentru România într-o probă masculină de canotaj, după JO de la Barcelona din 1992.

Performanța de la Jocurile Olimpice a fost salutată și de Consiliul Județean Mehedinți, ținând cont de faptul că CSS Orșova a format trei dintre sportivii medaliați.

O performanță la Jocurile Olimpice de la Tokyo care ne face să fim mândri de sportivii noștri, cu atât mai mult cu cât Ancuța Bodnar, Mihăiță Țigănescu și Ștefan Berariu sunt tineri antrenați și formați la CSS Orșova. Felicitări tuturor sportivilor și echipei tehnice care le-a ghidat pașii spre performanță!”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean Mehedinți.

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că este extrem de mândră de componenţii echipajelor de dublu vâsle feminin şi patru rame masculin care au câştigat medaliile de aur, respectiv argint.

Sunt extrem de mândră de ei, aşa cum sunt de toţi sportivii Federaţiei Române de Canotaj. Mă bucură enorm să îi văd cât sunt de muncitori şi cât de sus ţintesc. Atunci când vine vorba despre a face performanţă şi despre a-şi îndeplini visele, nimic nu e prea mult sau prea greu. Le felicit pe Simona şi Ancuţa pentru evoluţia lor din ultimii ani şi mai ales pentru performanţa extraordinară de la Tokyo. Îi felicit şi pe Mihăiţă, Mugurel, Ştefan şi Cosmin pentru că au urcat pe podiumul olimpic. Am trăit, ca de fiecare dată, emoţiile la cote maxime alături de ei„, a afirmat Lipă.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au cucerit din nou aurul olimpic pentru România în proba de dublu vâsle după 37 de ani, ultima oară urcând pe prima treaptă a podiumului Elisabeta Lipa şi Mărioara Popescu la JO de la Los Angeles (1984).

© 2022. Toate drepturile rezervate.