luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Studiu: A treia doză de vaccin crește riscul de reacții adverse grave

Statele Unite cercetează posibilitatea de a introduce o a treia doză de vaccin anti-Covid pentru a spori imunitatea, în special în contextul apariției unor noi variante mai contagioase, dar un expert medical a avertizat marți privind posibila apariție a reacțiilor adverse grave, relatează Reuters, conform libertatea.ro.

Jay Butler, director adjunct la Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, a precizat că rapelul a fost asociat cu un număr mai mare de efecte secundare decât la prima doză, iar o a treia doză ar putea crește acest risc. „Suntem foarte interesaţi să ştim dacă o a treia doză poate fi asociată sau nu cu un risc mai mare de reacţii adverse, mai ales în cazul celor grave, deşi rare”, a spus oficialul american.

Pfizer/BioNTech au anunțat joi că vor solicita aprobarea în SUA și Europa pentru administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva coronavirusului, susținând că injectarea unei doze suplimentare, în decurs de 12 luni, ar spori în mod considerabil imunitatea, mai precizează sursa.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Duminică, membrii Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) și ai Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) au anunțat că persoanele vaccinate complet anti-COVID nu au nevoie de o a treia doză. Cu toate acestea, autoritățile americane au anunțat că vor continua să facă cercetări în acest sens înainte de o decizie finală.


Politica