marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

România donează Vietnamului peste 100.000 de vaccinuri AstraZeneca

Guvernul a adoptat în ședința de miercuri o hotărâre privind acordarea gratuită, sub formă de ajutor umanitar, a peste 100.000 de doze de vaccin AstraZeneca pentru Vietnam.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat de Ministerul Afacerilor Interne sau Ministerul Apărării Naționale, după caz. Departamentul pentru Situații de Urgență va întreprinde demersurile necesare pentru rambursarea cheltuielilor eligibile ocazionate de transport din bugetul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, după caz, conform prevederilor legale.

De altfel, tot miercuri președintele Klaus Iohannis a avut o convorbire telefonică cu președintele Republicii Socialiste Vietnam, Nguyễn Xuân Phúc, la solicitarea părții vietnameze, anunță Administrația Prezidențială.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele român a mulțumit pentru solidaritatea demonstrată de Vietnam anul trecut, când a donat țării noastre materiale medicale. În acest context, Klaus Iohannis a anunțat că România va face o donație de 100.000 de doze de vaccin COVID-19 către Vietnam, scrie digi24.ro

Având în vedere bunele relații bilaterale, precum și intrarea în vigoare a Acordului de Liber Schimb Uniunea Europeană – Vietnam, semnat în timpul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, cei doi înalți oficiali au exprimat interesul pentru dezvoltarea cooperării româno-vietnameze prin identificarea de noi domenii de cooperare bilaterală, precum și prin aprofundarea colaborării în plan multilateral, pentru consolidarea unei ordini globale bazate pe reguli, dar și în cadrul unor inițiative regionale precum ASEM (Reuniunea Asia-Europa) și al dialogului Uniunea Europeană – ASEAN (Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est), se mai arată în comunicatul Președinției.

Politica