marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Atenționare de călătorie privind uraganul Elsa în SUA

Autoritățile americane au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Elsa, îi avertizează Ministerul Afacerilor Externe pe românii care sunt sau vor să meargă în SUA.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe sfătuieşte cetăţenii români care doresc să călătorească în zona care urmează a fi afectată de uraganul Elsa să amâne călătoria planificată. Cetăţenii români aflaţi în zonele ce urmează a fi afectate de acest fenomen meteorologic sunt rugaţi să urmărească anunţurile făcute de autorităţile americane şi să urmeze recomandările şi instrucţiunile acestora. Informaţii actualizate cu privire la traiectoria uraganului Elsa pot fi accesate pe site-ul Centrului Naţional de Uragane din SUA – https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetăţenii români pot contacta Consulatul General al României la Miami la numerele de telefon +1.305.763.8714 şi +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Consulatul General al României la Miami: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://miami.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Articolul precedent
Articolul următor

Politica