joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Apel al salvamontiștilor către turiștii care urcă pe Vârful Postăvaru

Salvamontiștii din Poiana Brașov au făcut sâmbătă seară un apel către turiștii care urcă pe Vârful Postăvaru cu telecabina să se echipeze corespunzător, pentru că s-a înmulțit numărul accidentărilor sau a incidentelor în care sunt implicați așa-numiții „pantofari”, turiști care vin pe munte îmbrăcați de oraș.

Apelul vine după ce, sâmbătă, o turistă echipată inadecvat, a alunecat și a suferit un traumatism la gleznei, fiind preluată de salvamontiști și coborâtă la baza muntelui.

Din fericire, nu a fost nevoie de intervenția echipajelor ambulanței sau SMURD.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Din păcate, majoritatea turiștilor care sunt prezenți pe munte sunt echipați inadecvat, chiar dacă vorbim de turiști care aleg ca mijloc de urcare telecabina. Fără echipament adecvat, cei care părăsesc zona peroanelor instalațiilor de transport pe cablu se expun riscului de a se accidenta. Vă reamintim că urcarea pe Vârful Postăvaru presupune deplasarea pe o zonă stâncoasă înclinată, cu balustrade de susținere instalate, dar unde pietrele sunt extrem de tocite, rotunjite și alunecoase, făcând ca aderența să fie extrem de limitată, chiar și în condițiile unor încălțări specifice. Totodată, atragem atenția că în zona montană vremea este deosebit de instabilă, condițiile meteo putându-se schimba radical, într-un interval foarte scurt de timp”, a transmis Salvamont Poiana Brașov pe Facebook.

Sâmbătă, deși vremea a fost nefavorabilă, traficul montan in zona Poienii Brașov și Vârfului Postăvaru a fost foarte intens, în condițiile în care perioada vacanței și concediilor de vară este abia la început.

Foto: Facebook

Politica