luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

29 iunie – Ziua Internaționașă a Dunării

În fiecare an, în ziua de 29 iunie, toate cele 10 țări din bazinul fluviului sarbătoresc Ziua Internațională a Dunării.

Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară în toate cele 10 state dunărene, în vederea adoptării de măsuri şi strategii comune pentru protejarea fluviului european în faţa unor ameninţări diverse, precum fenomenele extreme (secetă sau inundaţii) sau poluări accidentale. De obicei, în zonele din apropierea malurilor fluviului sunt organizate, cu această ocazie, festivaluri, întâlniri publice, evenimente educative şi de divertisment, conform agerpres.ro.

Nici țara noastra nu s-a abătut de la tradiția acestei zile dedicate Dunării, cele 11 administraţii ale Bazinului Apelor Dunării organizând reuniuni speciale dedicate celebrărilor Zilei Dunării.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu a ținut să menționeze printr-o postare pe pagina de Facebook, despre importanța fluviului și a protejării acestuia.

„Dunărea poartă povești știute și neștiute ale celor 10 state pe care le străbate în cursul său, din Munții Pădurea Neagră și până la vărsarea în Marea Neagră!
Ne știe bucuriile și ne știe suferințele din istorie, ne-a unit când am fost dezbinați, ne dă resursele pe care le are și își ia tributul când nu ne așteptăm! Ziua Internațională a bătrânului fluviu este despre cunoașterea și protejarea lui! Nu îl vom cunoaște întru totul însă niciodată, dar îl putem proteja de fiecare dată! Dunărea cere Europei concentrare pe
adoptarea de măsuri și strategii comune pentru protejarea ei și suntem datori să o facem! În Mehedinți, Dunărea străjuiește cu statornicie granița de sud-vest a județului și oferă un spectacol de imagine și culoare, de care ne bucurăm în orice sezon! Protejați și respectați Dunărea! Nu o invadați de gunoaie! La mulți ani de Ziua Dunării”, a declarat Aladin Georgescu într-o postare pe pagina de Facebook.

Sursa fotoȘ: Facebook

Politica