sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Gorj. Turiști blocați în zona Cheile Galbenului, recuperați de salvamontiști

Echipele de salvamontiști gorjeni au intervenit, în weekend, în Masivul Parâng, zona Cheile Galbenului din apropierea localității Baia de Fier, pentru a recupera două persoane care au rămas blocate.

Traseul lor a fost întrerupt din cauza instabilității vremii, apelând astfel la sprijinul salvatorilor.

„Acțiune de salvare în derulare a salvamontiștilor din cadrul Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru recuperarea a două persoane surprinse de schimbarea vremii și blocate într-un traseu de via ferrata din zona Cheile Galbenului, Baia de Fier din masivul Parâng.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Intervin salvatorii din posturile Salvamont – Baia de Fier și Polovragi și este pregătită, în așteptare, o echipă de sprijin cu salvatorii din baza de intervenție Rânca”, potrivit reprezentanților Salvamont Gorj.

Membrii echipajelor de salvamont arondate Consiliului Județean Gorj se află în permanență la datorie pentru a interveni în cazul persoanelor aflate în pericol, blocate pe versanți. Aceștia le recomandă turiștilor să manifeste prudență atunci când își aleg traseele, în special în această perioadă când vremea nu este foarte prietenoasă.

Politica