marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ziua Drapelului Național, comemorată printr-o ceremonie specială în Vâlcea

Drapeul Național a fost comemorat sâmbătă, 26 iunie, de către administrația județeană din Vâlcea printr-o ceremonie organizată special în fața instituției Prefecturii.

Prefectul județului Vâlcea, Sebastian Fârtat, alături de oficialități locale și județene, parlamentari și alți reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, au participat la ceremonia dedicată tricolorului. Ceremonia a fost organizată de către Instituţia Prefectului – Judeţul Vâlcea cu sprijinul Garnizoanei Râmnicu Vâlcea.

„<<Steagul este familia, ogorul fiecăruia, casa în care s-au născut părinţii şi unde se vor naşte copiii voştri. Steagul este, încă, simbolul devotamentului, credinţei, ordinei şi al disciplinei ce reprezintă oastea>> – Alexandru Ioan Cuza.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei 173 de ani de la declararea oficială a tricolorului ca drapel național au fost sărbătoriți astăzi, de  Ziua Drapelului Național, printr-o ceremonie publică de înălțare a steagului României pe catarg în fața Instituției Prefectului  – Județul Vâlcea, la care au participat, alături de prefectul Sebastian Fârtat,  oficialitățile județului, parlamentari vâlceni și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate din județ.

Drapelul Național este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie în amintirea  zilei când, în timpul Revoluției de la 1848, tricolorul roșu-galben-albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Naţional prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, prin  Constituția României din 1991, drapelul tricolor fiind consfințit ca simbol național, alături de stemă, sigiliu și imn.

La mulți ani, Drapel Tricolor! La mulţi ani România!”, este mesajul transmis de reprezentanții Prefecturii Vâlcea.

Politica