duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

150 de răniți în urma unei tornade, în Cehia

Aproximativ 150 de persoane au fost rănite în urma unei tornade produse în în regiunea Moravia de Sud, Cehia. Serviciul de ambulanță a declarat că sunt și persoane decedate, dar numărul lor nu este cunoscut. 

Tornada a distrus și mai multe mașini, iar în urma furtunii au izbucnit și incendii, potrivit imaginilor postate pe rețelele sociale.

„Din punctul nostru de vedere, aceasta este o urgență de gradul patru. Sunt disponibile toate mijloacele pe care le avem la dispoziție și am solicitat mai multe, suntem ajutați de armată, de vecinii din Austria și Slovacia și de serviciile de salvare din regiunile învecinate. În acest moment, estimăm numărul de răniți la o sută la 150, inclusiv copii la vârstnici. Ne ocupăm în principal de oameni care sunt blocați în clădiri”, a spus de Michaela Bothova, purtătorul de cuvânt al Serviciului medical de urgență din regiunea Moraviei de Sud, citată de postul de televiziune CT24.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Agenţia de ştiri cehă CTK l-a citat pe primarul din Hrusky, care a declarat că jumătate din sat a fost distrus de furtună, scrie digi24.ro

Zeci de persoane rănite au fost internate la spitalul din Hodonin după ce tornada a trecut prin zonă şi a răsturnat şi un autobuz.

Austria a trimis 20 de ambulanțe și două elicoptere de salvare în Moravia, a anunțat ministrul Sănătății, Adam Vojtech.

Foto: Facebook

Politica