duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doar 10% din populația lumii a fost vaccinată complet împotriva COVID-19

Deși tot mai multe vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 au fost autorizate pentru utilizare în întreaga lume și zeci de țări și teritorii s-au alăturat cursei pentru a-și vaccina rezidenții, doar 10% din populația lumii, adică aproximativ 782 de milioane de oameni, a fost complet imunizată prin vaccinare până în prezent, potrivit datelor Our World in Data.

Din totalul celor 10% persoane vaccinate complet în întreaga lume, peste 30% sunt oamenii din America de Nord și 28% din Europa. 

Spre comparație, doar aproximativ 11% din populația Americii de Sud a fost vaccinată, în timp ce în Asia s-a înregistrat un procent de puțin peste 8%. În Africa, mai puțin de 1% din populație a fost vaccinată împotriva virusului SARS-CoV-2, scrie digi24.ro 

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, China, locul de unde a izbucnit pandemia de coronavirus, este una dintre țările asiatice unde crește rata de administrare a vaccinurilor. Până în prezent, peste 1 miliard de doze de COVID-19 au fost administrate de regimul de la Beijing, conform datelor Comisiei Naționale de Sănătate raportate de presa de stat Xinhua.

Strategia de vaccinare variază de la o țară la alta. Unele țări au favorizat vaccinarea cât mai multor persoane, indiferent de categorie, într-un timp cât mai rapid, iar altele au încercat să acorde prioritate vaccinării grupurilor vulnerabile specifice, precum a fost cazul SUA, care au hotărât ca printre primii vaccinați împotriva COVID-19, pe lângă personalul medical, să fie se numere bătrânii și îngrijitorii din căminele de bătrâni. Astfel, Statele Unite au ajuns la o rată de vaccinare de peste 45% din populația generală.

În România, 29,1% din populațiea generală a fost vaccinată până acum cu cel puțin o doză, în timp ce un procent de 26,7% din populație a fost vaccinat cu schema completă, potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. 

La acest moment, media globală din ultimele 7 zile a dozelor de vaccin administrate împotriva SARS-CoV-2 este de aproximativ 40,5 milioane pe zi.

Politica