luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu și Rotaru au deschis primul front de luptă: piața transferurilor!

Până să se ciocnească direct în Liga 1, patronii celor două echipe din Bănie au pornit războiul în mercato

Adrian Mititelu e conștient că nu poate avea pretenții cu lotul actual nu doar la o clasare bună în Liga 1, ci la menținere. Așa că după instalarea lui Adi Mutu a deschis o grămadă de discuții cu potențiali angajați cu crampoane. Și Mihai Rotaru vrea întărirea lotului, nemulțumit de parcursul echipei sale, în special în play-off, când a fost ciuca bătăilor.
Patronii echipelor craiovene s-au intersectat în negocierile purtate în campania de achiziții vară – toamnă. Primul care a recunoscut că a fost curtat de ambele grupări din Bănie este Valentin Gheorghe, revelația retrogradatei Astra Giurgiu.
„Am discutat și cu cei de la Rapid… sunt discuții momentan. Nu mă feresc, au fost discuții cu ambele (ambele echipe din Craiova)”, a spus Valentin Gheorghe pentru Pro TV.
Nu este singurul jucător dorit de Mititelu și Rotaru la unison. Ronaldo Deaconu, mijlocaș la Mediaș și, totodată, cel mai bun pasator din play-out, a recunoscut faptul că atât FCU Craiova, cât și CSU Craiova sunt pe urmele sale.
„Îmi doresc foarte mult să fac performanţă, să mă bat la titlu, în play-off. Acesta este scopul meu acum, prioritizez planul sportiv, nu banii. Ştiu că sunt oferte, inclusiv din Liga 1. Am înţeles de Craiova, ambele echipe.
Nu am auzit nimic de FCSB. S-a zis în presă că am refuzat FCSB. Nu e adevărat. Am spus doar că mă gândesc doar la culoarul fotbalistic şi mi-ar fi greu la primele două clasate […] Nu e momentul în cariera mea să mă duc la FCSB. Nu vreau să mă grăbesc, următorul pas e foarte important”, a declarat Ronaldo Deaconu, la Look Sport.
Ronaldo Deaconu, mijlocaș de 24 de ani, mai are contract până în vara anului 2022 cu Gaz Metan Mediaș, echipă pentru care a evoluat în 39 de partide în ultimul sezon, reușind 11 goluri și 14 pase decisive. Fotbalistul crescut la Academia Gheorghe Hagi și care a mai trecut pe la Feyenoord și Twente, la nivel de juniori, a fost cel mai bun pasator decisiv al ediției de play-out recent încheiate, cu șase assist-uri în nouă jocuri.
„Mă interesează dezvoltarea mea, încă sunt tânăr, pot să îmbin experiența celor cinci ani din Liga 1 cu vârsta, care încă e de partea mea. Urmează o perioadă bună pentru mine. Cu Rapid sunt discuții, mai mult nu știu nici eu să vă spun.
Nu m-am ocupat eu personal, nu știu mai mult. Și din străinătate sunt oferte, din Rusia, Cipru, acum să vedem, transferurile nu se fac într-o zi”, a spus Ronaldo Deaconu, la emisiunea Liga Digi Sport.

Politica