duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 300 de rachete antigrindină, lansate în ultimele 6 zile

Peste 300 de rachete antigrindină au fost lansate în perioada 22 – 28 mai, pentru protejarea culturilor agricole și a comunităților locale, a transmis Ministerul Agriculturii, sâmbătă. 151 de dispozitivele au fost lansate de la punctele din Oltenia, 131 din Prahova, și 23 din Iaşi.

„În perioada 22 – 28 mai 2021, din punctele de lansare (PL) ale Unităţilor de combatere a căderilor de grindină (UCCG) din cadrul Sistemului Naţional Antigrindină şi de Creştere a Precipitaţiilor (SNACP), au fost lansate 305 rachete antigrindină (RAG), pentru protejarea culturilor agricole şi a comunităţilor locale din zonele de intervenţie. Lansările au avut efectul scontat, iar pericolul căderilor de grindină a fost înlăturat datorită intervenţiilor active în atmosferă din cadrul unităţilor Sistemului”, potrivit comunicatului Ministerului Agriculturii.

Sezonul de combatere a căderilor de grindină se derulează în perioada 15 aprilie – 15 octombrie 2021.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit comunicatului, în intervalul 15 aprilie – 28 mai, s-au lansat în total 536 de rachete antigrindină din Prahova, Oltenia, Timiş şi Moldova și Iaşi.

Lansarea acestor rachete are scopul de a reduce riscul de apariție a fenomenelor meteorologice periculoase pentru populaţie, inclusiv pentru zonele de interes economic, culturile agricole, zonele urbane şi rurale. Sunt vizate evenimente meteorologice precum grindina, ceaţa densă, tornadele.

Politica