marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Avansări în grad la ISU Olt pentru merite deosebite

O ceremonie emoțională a avut loc luni, 24 mai, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

Plutonierul adjutant STĂNCIULEASA Dumitru-Cătălin și Plutonierul major RADU Victor au fost avansați, pentru merite deosebite în îndeplinirea atribuțiilor, în gradul de plutonier adjutant șef, respectiv plutonier adjutant.

Aceștia au fost recompensați pentru modul în care au acționat la incendiul produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Chiar dacă se aflau în afara programului de lucru, cei doi au intervenit, din proprie inițiativă, alături de echipajele specializate pentru lichidarea incendiului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Plutonier adjutant șef STĂNCIULEASA Dumitru-Cătălin și Plutonier adjutant RADU Victor, sunt pompieri în cadrul Detașamentului Slatina, iar în cei aproape 15 ani de carieră au dat permanent dovadă de profesionalism și de respect față de nobila meserie pe care și-au ales-o.

 „Stimați colegi, mă bucur că am ocazia de a vă recompensa astăzi, pentru modul exemplar în care ați acționat la incendiul produs la Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina. Chiar dacă a fost o misiune cu un grad ridicat de dificultate, în special din cauza numărului mare de persoane care se aflau în clădire în momentul izbucnirii incendiului, am reușit să acționăm rapid, iar acest lucru a însemnat vieți și bunuri salvate. Faptul că în urma evenimentului nu s-au înregistrat decese sau persoane rănite grav, este încă o dovadă a profesionalismului de care ați dat dovadă cu toții. Vă mulțumesc tuturor pentru implicare și vă asigur de întreaga mea considerație” le-a transmis Colonel Adrian TĂNASE, Inspector Șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt.

Alături de Cătălin și de Victor, au fost felicitați și au primit diplome de merit toți pompierii implicați în misiunea complexă din data de 21 aprilie 2021.

Amintim că în urmă cu aproximativ o lună, Secția de Psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost incendiată de un pacient care avea asupra lui o brichetă. Acesta a dat foc izolatorului în care se afla, flăcările propagându-se rapid din cauza materialelor ușor inflamabile din cameră.

Peste 40 de persoane au fost evacuate atunci și relocate către alte spital din județ.

Intervenția salvatorilor a fost una prompt, întrucât incendiul a fost lichidat în timp util, după ce focul s-a manifestat la izolatorul unității spitalicești, la parterul şi etajul I al imobilului.

Din fericire, nu au fost înregistrate decese sau vătămări ale pacienților. O singură persoană a fost suspectă de intoxicație cu monoxid de carbon, însă starea de sănătate a fost stabilizată ulterior.

foto: ISU Olt

Politica