vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova. Sute de mii de măști de protecție nu au fost ridicate de beneficiari

Sute de mii de măști care ar fi trebuit să protejeze vârstnici și persoane defavorizate din Craiova împotriva coronavirus zac la Sala Polivalentă din oraș. Acestea nu au fost ridicate de beneficiari. Este vorba despre măștile distribuite gratuit prin Ordonanță a Guvernului.

Primăria Craiova, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a ridicat, în septembrie 2020, de la Direcția de Sănătate Publică Dolj 734.300 măști de protecție pentru un număr de 14.686 persoane, respectiv 14.686 cutii a câte 50 măști de protecție, arată reprezentanții municipalității. 

Potrivit acestora, în perioada 23.09 – 25.09.2020, s-au distribuit măștile de protecție pentru persoanele defavorizate, de la Sala Polivalentă situată în Bld. Știrbei Vodă, nr. 32, în data de 30.09.2020, s-a anunțat că în perioada 05.10 – 16.10.2020, continuă distribuirea măștilor de protecție pentru persoanele defavorizate, de la Sala Polivalentă situată în Bld. Știrbei Vodă, nr. 32, iar după data de 16.10.2020, activitatea de distribuire a măștilor de protecție a continuat de la sediile Direcției Generale de Asistență Socială Craiova din Str. Eustațiu Stoenescu, bl. T8, parter și Str. Mitropolit Firmilian, nr. 14. Termenul stabilit de ordonanța de urgență pentru distribuirea măștilor de protecție a fost de 3 zile, mai arată reprezentanții Primăriei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Numai că, din totalul măștilot, au fost distribuite doar 127.500, numărul beneficiarilor care le-au ridicat fiind 2550. Restul, adică peste 600 de mii de măști zac acum la Sala Polivalentă.

“Ulterior finalizării campaniilor de distribuire a măștilor de protecție, s-au întocmit și transmis două adrese către Direcția de Sănătate Publică Dolj, prima în decembrie 2020, iar cea de-a doua în martie 2021, prin care au fost prezentate măsurile întreprinse de autoritatea locală, prin Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, pentru distribuirea măștilor de protecție către familiile și persoanele defavorizate din municipiul Craiova, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 78/2020 și s-a solicitat desemnarea unui reprezentant al DSP căruia să îi fie predat stocul rămas nedistribuit.

DSP Dolj a comunicat în răspunsul la prima adresă faptul că a înaintat solicitarea Direcției Generale de Asistență Socială Craiova către Ministerul Sănătății și că vor transmite răspunsul ministerului imediat ce îl primesc. Până în prezent, nici Direcția de Sănătate Publică Dolj, nici Ministerul Sănătății nu au emis niciun punct de vedere în legătură cu procedura de urmat de către autoritățile locale care au rămas cu stocuri de măști de protecție. Cele 606800 măști (12136 cutii) nedistribuite se află la Sala Polivalentă”, au transmis reprezentanții Primăriei Craiova.

Craiova nu este un caz special. Milioane de măști achiziționate de guvern au rămas nedistribuite în mai multe localități din țară. Pentru achiziția măștilor, executivul a alocat 150 milioane lei.

Politica