miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Conflictul Israel-Palestina: 33 de morți, inclusiv copii, ucişi duminică în atacuri israeliene

Cel puţin 33 de palestinieni, între care opt copii, au fost ucişi duminică în atacuri israeliene în Fâşia Gaza, a transmis Ministerul local al Sănătăţii.

Este cel mai grav bilanţ zilnic de la debutul conflictului de luni, potrivit news.ro care citează AFP.

În total, 181 de palestinieni, între care 52 de copii, au pierit în raiduri ale armatei israeliene, potrivit unui ultim bilanţ palestinian.                

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cei opt copii au murit în bombardamentele asupra unui cartier din oraşul Gaza, potrivit Ministerului Sănătăţii. 

În Israel, zece persoane, printre care un copil şi un soldat, au fost ucişi, duminică, de tiruri de rachete din enclava palestiniană.

Gruparea islamistă Hamas a lansat peste 2.900 de rachete către Israel în ultimele zile, un bărbat fiind ucis în Tel Aviv sâmbătă. Totuși, 90% dintre acestea nu au trecut de sistemul de apărare antirachetă al Israelului, majoritatea fiind interceptate de scutul Iron Dome.

Iron Dome a fost conceput special pentru a proteja Israelul de evenutale amenințări. Sistemul de apărare antirachetă a fost gândit după războiul din 2006, când Israelul s-a luptat cu mișcarea Hezbollah din Liban. Atacurile cu mii de rachete de atunci s-au soldat cu zeci de morți, evacuări masive de populație și mari pagube materiale. De atunci, Israelul a dezvoltat un sistem antirachetă extrem de sofisticat și performant.

Foto: Twitter

Politica