duminică, aprilie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A început deszăpezirea Transfăgărăşanului

A început operaţiunea de deszăpezire a Transfăgărăşanului pe tronsonul închis circulaţiei dintre Bâlea Cascadă şi Bâlea Lac, a anunțat Regionala de Drumuri Braşov. Drumarii spun că operaţiunea va dura câteva săptămâni având în vedere că pe unele tronsoane stratul de zăpadă ajunge şi la şase metri.

„A început operațiunea de deszăpezire a părții nordice a DN7C – Transfăgărășan. Deocamdată suntem la începutul operațiunii care va dura câteva săptămâni bune având în vedere stratul gros de zăpadă bătătorită, care pe alocuri depășește 6 metri grosime”, explică DRDP Braşov pe pagina de Facebook.

Transfăgărăşanul este al doilea cel mai înalt drum din România, ajungând la o altitudine maximă de 2.042 metri, în timp ce DN 67 C Transalpina atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tronsonul de altitudine Piscu Negru – Bâlea Lac – Bâlea Cascadă de pe Transfăgărăşan este deschis în medie, patru luni pe an, între 30 iunie şi 30 octombrie, şi doar atunci când comisia care face revizia tehnică (n.r. – drumari şi poliţişti rutieri) constată că sunt îndeplinite condiţiile de siguranţă.

Pentru a împiedica accesul turiştilor în perioada cu trafic restricţionat, Regionala de Drumuri Bucureşti, care administrează tronsonul Curtea de Argeş – Bâlea Lac, închide porţile metalice ale tunelului de la Bâlea.

Politica