marți, mai 14, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Barurile și cluburile se deschid de la 1 iunie cu 50% capacitate

Florin Cîțu a anunţat că barurile și cluburile se vor redeschide la interior la 1 iunie, dar, „probabil la o capacitate de 50%” şi pentru persoanele vaccinate.

„Avem baruri, cafenele, cluburi, discoteci şi aşa mai departe, care în continuare până la 1 iunie rămân închise. De la 1 iunie propunerea era să se deschidă cu o capacitate la jumătate, cam aşa, dar pentru persoane vaccinate, de exemplu, sunt propuneri la care ne uităm. (…) Maximum 50% din capacitate. Vom vedea. Noi vorbim de vaccinaţi”, a spus Cîţu la Digi 24.

În condițiile în care unele măsuri se relaxează de la 15 mai, Florin Cîțu a avertizat că, în continuare, petrecerile private încă nu sunt permise.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Țintele de vaccinare trebuie atinse (…) Putem să discutăm şi de o frână de mână, dacă campania de vaccinare nu funcţionează”, spune premierul care a precizat: „Avem aceste decizii astăzi, dacă oamenii s-au vaccinat”, a mai spus premierul.

Ținta stabilită de premier și reiterată joi de președintele Iohannis este de 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie. În total, de la începutul campaniei de vaccinare în România și până în prezent, au fost imunizate 3.789.351 de persoane, potrivit bilanțului publicat joi, 13 mai.

„Dacă vrem să menţimen acest calendar de revenire la normalitate a unei economii după pandemie, trebuie să ne vaccinăm. Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât revenim mai repede la normalitate”, a mai declarat premierul.

Prima etapă de relaxare a măsurilor intră în vigoare din 15 mai când masca nu mai e obligatorie în aer liber, cu câteva excepții, și se renunță și la carantina de noapte.

Politica