duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Spania se pregătește de cea mai mare relaxare a restricțiilor de la începutul pandemiei

În Spania, populația a trăit în ultimele 6 luni cea mai lungă perioadă de stare de urgență cu restricții dure, care au presupus inclusiv limitarea drepturilor fundamentale. Turismul a fost cel mai afectat. De duminică, însă, situația se va schimba radical. Se va putea circula liber în toată țara.

După 9 mai se vor relua toate activitățile neesențiale: spectacole de teatru, cinema, expoziții, divertisment cu orar prelungit până la miezul nopții. Andalucia este singura regiune care va permite inclusiv redeschiderea discotecilor, până la 2.00 dimineața. Cu excepția a cinci comunități autonome, oamenii se vor putea întâlni în spațiul privat fără a respecta un anumit număr de persoane. În interiorul localurilor, însă, accesul va fi în continuare limitat în funcție de zonă, de la 30 până la 75 la sută din capacitate, scrie Agerpres.

Mai multe comunități autonome au cerut prelungirea restricțiilor pe timp de noapte pentru cel puțin încă două săptămâni. Însă în lipsa stării de urgență, măsura trebuie ratificată de Tribunalul Suprem, iar riscul epidemiologic trebuie să fie extrem.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pais Vasco, de exemplu, nu a primit aprobarea judecătorilor și va trebui să ridice toate restricțiile. În schimb, în Valencia și Baleare, Tribunalul a prelungit interzicerea deplasărilor pe timp de noapte până pe 24 mai.

Ultimele date arată că incidența COVID-19 la nivel național a scăzut sub 200 de cazuri la sută de mii de locuitori.

Politica