vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vaccinare anti-COVID non-stop, în Craiova

Un proiect pilot privind vaccinarea fără programarea în platformă, direct în centrele din oraș, va fi desfășurat în Craiova, în perioada 10-17 mai.

În săptămâna a respectivă, centrele de vaccinare din oraș vor fi deschise non-stop.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că o astfel de acțiune va fi desfășurată și în municipiul Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Având în vedere succesul campaniei accelerate de imunizare, organizată în Timișoara, CNCAV propune implementarea unor proiecte pilot asemănătoare în marile orașe din țară.

Astfel, oamenii se pot prezenta oricând la centrele de vaccinare din oraș, fără a fi nevoiți să-și facă programare, având asupra lor buletinul.

„În Craiova în perioada 10-17 mai, cu sprijinul Facultății de Medicină, în toate centrele de vaccinare din municipiul Craiova se va asigura vaccinarea pentru 24 de ore din 24, fără programare. Va fi o săptămână altfel. Este un program pilot pe care ne dorim să-l evaluăm pentru a trage concluziile pe baza cărora să analizăm oportunitatea de a transforma și de a extinde modalitățile de vaccinare prin prezentare directă”, a precizat medical Gheorghiță.

Autoritățile locale din Bănie au început deja demersurile pentru maratonul de vaccinare, ce va avea loc în a doua săptămână din luna mai.

„Se fac pregătiri, vor avea loc întâlniri cu toți cei implicați pentru operaționalizarea acestora în cel mai scurt timp. Important este să organizăm procesul de vaccinare în cele mai bune condiții de siguranță pentru beneficiari. În plus, este nevoie de suplimentarea personalului vaccinator”, potrivit Ancăi Ochianu, purtător de cuvânt al Prefecturii Dolj.

Astfel de eveniment vor fi organizate, pentru început, în București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Craiova.

„Pentru că maratonul vaccinării din Timișoara a fost un succes, ne dorim replicarea acestui tip de eveniment de vaccinare.

Primul eveniment de acest fel va avea loc în București în perioada 7-9 mai, unde se vor organiza două centre, unul la Sala Palatului unde vor fi disponibile 40 de fluxuri și altul la Biblioteca Națională, unde vor fi 10 fluxuri de vaccinare. Acest eveniment este organizat de Facultatea de Medicină ”Carol Davila” cu sprijinul autorităților.

De asemenea în perioada 14-16 mai, la nivel național, dar în special în Cluj Napoca, Târgu Mureș și Iași, universitățile de medicină organizează astfel de evenimente de maratoane ale vaccinării.

Ne dorim facilitarea accesului la vaccinare a unui număr cât mai mare de persoane fără să fie nevoie de programare directă”, a mai spus Gheorghiță.

Până în acest moment, la nivelul județului Dolj, au fost vaccinate 94.560 de persoane cu doza I, respectiv 55.400 cu doza a II-a.

foto: Digi24

Politica