sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Germania a comemorat cele 80.000 de victime ale pandemiei

Germania a comemorat duminică la Berlin cele 80.000 de victime ale pandemiei COVID-19. Preşedintele Steinmeier a făcut apel la compasiune, omenie şi unitate.

”Să ne adunăm forţele, pentru a putea privi înainte”, a fost unul din mesajele adresate la ceremonia desfăşurată la Berlin de preşedintele federal, Frank-Walter Steinmeier.

„Suntem epuizaţi de povara pandemiei, uzaţi de controversele în jurul celei mai bune strategii pe care să o urmăm”, a adăugat el.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Sunt conştient că restricţiile, care sunt necesare într-o perioadă de excepţie precum pandemia, este posibil să fi provocat involuntar suferinţe”, a subliniat preşedintele german, „dar ştiu de asemenea că liderii politici trebuie să ia decizii dificile pentru a evita o catastrofă şi mai mare”.

Şeful statului german a aprins simbolic o lumânare în memoria persoanelor decedate de Covid-19 în Germania până în prezent, scrie hotnews.ro

Actul comemorativ a debutat cu o slujbă ecumenică la care au participat şi reprezentanţi ai comunităţii evreieşti precum şi ai celei musulmane din Germania. Bisericile din diferite colţuri ale ţării au amintit astăzi şi ele, în slujbele de duminică, de suferinţa celor dispăruţi şi durerea celor rămaşi, păstrând un moment de reculegere în memoria victimelor Covid.

Comemorarea are loc într-un moment în care Germania este lovită dur de un al treilea val al pandemiei, până duminică fiind înregistrate 3,14 milioane de cazuri de coronavirus.

În acelaşi timp, campania de vaccinare a pornit cu greu, chiar dacă în prezent circa 20% din populaţie a putut să beneficieze de o primă injecţie.

Autorităţile sunt permanent criticate pentru modul de gestionare considerat haotic al pandemiei, cu schimburi de acuzaţii între guvernul federal şi landuri.

Politica