luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei pacienți au murit în unitatea mobilă de la „Victor Babeș” din cauza instalației de oxigen

 Trei pacienți au decedat iar alți cinci au fost salvați, la unitatea mobilă ATI de la Spitalul Victor Babeș din București, din cauza instalației de oxigen.

Cele trei persoane care au murit la secția mobilă ATI de la Spitalul „Victor Babeș” erau femei cu vârstele de 66, 84 și respectiv 74 ani și au decedat în jurul orei 17.30 – 18.10. Ceilalţi cinci pacienţi, patru au fost transferaţi în siguranţă la alte spitale şi unul a fost relocat în secţia principală de Terapie Intensivă a Spitalului „Dr. Victor Babeş”, au precizat reprezentanții unității medicale. 

Potrivit unui comunicat DSU, toate ventilatoarele de la secția mobilă ATI a Spitalului „Victor Babeș” au intrat concomitent în avarie, iar din cei opt pacienți internați în unitate trei au intrat în stop cardio respirator și au decedat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Secția mobilă de terapie intensivă a fost pusă în funcție săptămâna trecută la Spitalul „Victor Babeș” și funcționa la capacitate maximă, fiind internați opt pacienți în stare gravă.

„Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la fața locului a refuzat intrarea în unitate, deși i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecție împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, precizează DSU.

Una dintre ipotezele cercetate de anchetatori este ca din eroare o persoană să fi crescut presiunea din instalația de oxigen care ar fi dus la blocarea ventilatoarelor, potrivit surselor G4Media.ro.

Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei a deschis o anchetă. Cercetările vizează stabilirea cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul.

Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la INML în vederea efectuării necropsiei.

Politica