joi, mai 2, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doctora Larisa Panduru, dată exemplu de ISU Gorj de Ziua Mondială a Sănătății

Ziua Mondială a Sănătății a fost sărbătorită în data de 7 aprilie, într-o perioadă în care sistemul medical este mai încercat ca niciodată. La mai bine de un an distanță de la începutul pandemiei, medicii, asistenții, ambulanțierii, brancardierii, moașele, inclusiv paramedicii SMURD au fost solicitați la maxim. În această perioadă aceștia au fost priviți cu mulți ochi. De unii au fost văzuți drept „eroii din prima linie”, iar de alții nu la fel de bine.

Astfel, de Ziua Mondială a Sănătății, ISU Gorj a ținut să o dea drept exemplu pe Larisa Panduru – medic epidemiolog în cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj. Ea a fost primul medic din România, implicat în lupta împotriva Covid-19, asta din cauza faptului că în județul Gorj a fost confirmat primul caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

„Cu siguranță, până să înceapă pandemia, puțini erau cei care auziseră de existența doamnei Larisa. Însă, de pe data 25 februarie 2020, doamna Larisa este zilnic la serviciu. N-a avut concediu în toată perioada asta, n-a avut liber, și-a lăsat familia și problemele personale deoparte și s-a dedicat, ca mulți alți medici din țară, serviciului și situației fără precedent în care ne aflăm.  Acum, cu siguranță, o știm cu toții! În toată perioada asta a primit laude, critici și înjurături, dar a trebuit să rămână neclintită și să meargă mai departe. Nu știe nimeni cât o să mai dureze toată nebunia asta, dar știm sigur că ne putem baza pe doamna Larisa, așa cum trebuie să ne bazăm pe toți medicii, paramedicii asistenții medicali, ambulanțierii și tot ceea ce înseamnă personal medical! Astăzi, noi ne scoatem pălăria și ne aplecăm în fața personalului medical! Trebuie să avem încredere în ei, în competențele lor, în cunoștințele lor! De ei depindem! La mulți ani, personal medical!”, a fost mesajul ISU Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica