Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Italia rămâne închisă până în luna mai

Publicat

pe

De luni, peste jumătate din Italia va fi în scenariul roșu, după ce Calabria, Toscana și Valle d’Aosta se alătură celor 7 regiuni și provinciei autonome Trento în care sunt deja în vigoare cele mai dure restricții.

Cu încă 24.000 de noi infecții și 450 de decese într-o singură zi, Guvernul confirmă restricțiile severe chiar și după Paște, scrie spotmedia.ro care citează ANSA.

Noutatea este că școlile se redeschid chiar și în zonele roșii: vor reveni în clase elevii până la clasa a șasea, în timp ce în zonele portocalii revin toți elevii până în clasa a opta și 50% dintre liceeni.

Italia închisese la începutul lunii toate şcolile în zonele roşii, după ce numărul cazurilor de Covid cu tulpină britanică a crescut semnificativ

Prin urmare, până la 30 aprilie, nu se poate circula între regiuni, obloanele rămân coborâte pentru baruri și restaurante, iar redeschiderea sălilor de sport, a piscinelor, a cinematografelor și a teatrelor va fi stabilită la o dată ulterioară.

„Măsurile adoptate până acum ne-au dat primul semn de încetinire a contaminărilor, dar situația este încă delicată”, spune ministrul Sănătății, Roberto Speranza.

Acesta va semna noua ordonanță sâmbătă seara, ce va intra în vigoare începând de luni, 29 martie.

Regiunile Calabria, Toscana și Val d’Aosta trec în zona roșie. Italia rămâne astfel fără zone galbene, restricțiile de scenariu roșu și portocaliu urmând să fie confirmate până pe 30 aprilie.

Continue Reading