Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Bicicletele și motocicletele, interzise în Parcul Național Domogled – Valea Cernei

Publicat

pe

În mai multe rânduri, Administrația Parcului Național Domogled – Valea Cernei, a primit sesizări şi poze cu urmele lăsate de biciclete şi motociclete pe traseele turistice de pe suprafaţa parcului.

În urma acestor sesizări, administraţia a luat măsura de a monta panouri de avertizare la intrările pe trasee.

Turiștii sunt avertizați că în conformitate cu legea , se interzice accesul bicicletelor, motocicletelor și atv-urilor în zona respective, potrivit europafm.ro

Actul normativ care reglementează această situație este OUG numărul 57/2007, respective art. 53, alin 1, lit. i. în care se spune că legislația națională a fost optimizată și compatibilizată deplin cu cea a Uniunii Europene în domeniul protecției naturii. Legea are ca scop conservarea și protejarea păsărilor sălbatice și conservarea habitatelor naturale a speciilor de floră și faună sălbatice.

Astfel că, au fost montate indicatoare la intrarea în 9 trasee: Cheile Pecinișcăi, Cheile Feregari, Crucea Albă, Izvorul Diana III, Grota Haiducilor, Ogaşul lui Roșeț, Piatra Băniței, Cascada Vânturătoarea, Cheile Țăsnei, însă în perioada următoare vom monta şi pe celelalte trasee.

Cei care nu respecta aceste reguli vor fi sancţionaţi conform legislaţiei în vigoare.

Măsura vine în contradicție cu activitatea de promovare a turismului în județ.

Conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin își propune atragerea de fonduri europene pentru implementarea unui amplu proiect de dezvoltare a cicloturismului în Banatul Montan. Acesta prevede, printre altele, realizarea a nu mai puțin de 500 de km de trasee cicloturistice, amenajarea unor locații pentru parcarea bicicletelor și achiziționare a 1000 de astfel de mijloace de deplasare, atât biciclete mountain bike clasice, cât și electrice.

La începutul lunii martie, la sediul consiliului județean, a avut loc o întâlnire de lucru pe marginea proiectului „Via Banatica – Cicloturism în Banatul Montan” Proiectul care își propune, prin obiectivele și rezultatele sale, dezvoltarea turismului outdoor, de aventură, a cicloturismului ca o alternativă și o completare a turismului tradițional.

Continue Reading