miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cod galben de intensificări ale vântului, în Dolj şi Mehedinţi

Meteorologii au emis, miercuri, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de vânt puternic, valabile în următoarele ore în mai multe localităţi din Muntenia, Oltenia şi Banat.

Potrivit avertizării, până la ora 14:00, în zone din judeţele Brăila, Ialomiţa, Buzău, Călăraşi, Dolj şi Mehedinţi, local şi temporar, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de 55 – 65 km/h şi, izolat, peste 70 km/h.

Avertizările şi atenţionările meteorologice se actualizează în funcţie de durata şi gravitatea fenomenelor prognozate, iar alertele de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pe de altă parte, un Cod portocaliu a intrat în vigoare miercuri la ora 10:00, până la ora 23:00. În zona Carpaților Meridionali și de Curbură va continua să ningă abundent, iar vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 90…110 km/h, în special la altitudini de peste 1500 m, unde va fi viscol puternic, zăpada troienită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Sunt vizate județele:  Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Brașov, Covasna, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Sibiu, Alba, Caraș Severin, Hunedoara, Vrancea și Buzău.

De asemenea, joi dimineață la ora 6:00 intră în vigoare o informare meteo care expiră sâmbătă la ora 10:00 și anunță că aria precipitațiilor va cuprinde cea mai mare parte a țării. La munte va ninge, în sudul Banatului, în Transilvania, în Maramureș, în cea mai mare parte a Moldovei precum și în zona subcarpatică a Olteniei și a Munteniei treptat vor predomina ninsorile, iar în rest vor fi mai ales ploi. Local se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15…20 l/mp și pe arii restrânse 25 l/mp, îndeosebi în zona de munte.

O alertă Cod galben, valabilă în intervalul joi ora 6:00 – sâmbătă ora 10:00, anunță că în zona de munte va continua să ningă, temporar însemnat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte important deja depus.

Politica