luni, mai 6, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Un nou lot de vaccinuri AstraZeneca, suspendat în Italia. Doze din acest lot sunt și în România

Un nou lot de vaccinuri AstraZeneca a fost suspendat în Italia, în regiunea Piemont, unde se fac verificări după ce un profesor a decedat la scurt timp de la administrarea vaccinului. Doze din lotul respectiv au ajuns și în România, iar autoritățile de la București așteaptă o decizie a Agenției Europene a Medicamentului.

Este vorba despre lotul ABV5811, a relatat duminică presa din Italia.

Autoritățile responsabile din Italia a subliniat că suspendarea vaccinării cu doze din lotul respectiv reprezintă „un act de prudență extremă”, pentru a verifica dacă există o legătură între vaccinare și decesul respectiv.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Avem nevoie de mai multe detalii, nu înțeleg de ce s-a luat această decizie doar într-o anumită regiune a Italiei, probabil că aici există diferențe din punctul de vedere la lanțului de distribuție”, a precizat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Acesta a precizat că are loc o ședință a Agenției Europene a Medicamentului (EMA) pe acest subiect. „Vom avea acces la niște concluzii ale acestei ședințe. E firesc să fie un demers comun, european și o decizie comună a statelor membre vizavi de vaccinarea cu AstraZeneca”, a spus Gheorghiță.

România a oprit temporar de la utilizare dozele din lotul ABV2856 de vaccin AstraZeneca. Măsurile au fost luate după ce autoritățile italiene au anunțat joi că nu vor mai permite vaccinarea anti-Covid din lotul ABV 2856. Decizia a fost luată după decesul a două persoane, ulterior vaccinării. Între motivele suspendării se află faptul că a cauzat probleme de coagulare a sângelui, potrivit agenției italiene Ansa.

Politica