duminică, mai 5, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ungaria, număr record de 8.312 infecţii în ultimele 24 de ore

Ungaria a anunţat, joi, un număr record de 8.312 noi infecţii cu coronavirus, pe fondul agravării valului trei al pandemiei.

În acest sens, au fost impuse noi măsuri, mult mai dure, de carantină pentru a combate creşterea infecţiilor cu COVID-19 şi a accelerat campania de vaccinare utilizând vaccinul chinezesc Sinopharm, precum şi cel rusesc Sputnik V, scrie Agerpres.

Până joi, ţara a administrat o primă doză de vaccin la 1,149 milioane de persoane, a anunţat guvernul pe website-ul său. Cu toate acestea, Ungaria a administrat până acum doar 65,3% dintr-un total de mai mult de 2 milioane de vaccinuri primite, potrivit site-ului UE de urmărire a vaccinului anti-COVID-19.

Policlinica Buna Vestire Craiova

8.329 de pacienţi cu coronavirus erau spitalizaţi joi, 911 dintre ei având nevoie de ventilaţie artificială, ceea ce creşte presiunea asupra sistemului de sănătate.

Numărul de pacienţi ventilaţi mecanic s-a triplat în ultima lună, în timp ce tot mai multe persoane între 30 şi 50 de ani sunt în stare gravă şi la terapie intensivă.

Prim-ministrul Viktor Orban şi premierul ceh Andrej Babis se duc joi în Israel pentru a se întâlni cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi a discuta despre politicile de combatere a COVID-19.

Politica