luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Prefectul de Dolj, în discuții cu reprezentanți din Ministerul Mediului

Gelu Puiu, secretar de stat și Dan Achim, director în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor au purtat astăzi o discuție cu prefectul județului, privind problema deșertificării, întâlnită în mai multe zone din Dolj.

La întâlnire au participat și edili ai localităților cu pricina, interesați să găsească cele mai bune soluții pentru a readuce la viață zonele de vegetație afectate.

„Scopul întâlnirii a fost programul ce vizează acțiunea de împădurire a terenurilor degradate, ocazie cu care edilii au prezentat suprafețele inventariate ce pot fi luate în calcul pentru campania de împădurire, dar și care sunt problemele cu care se confruntă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În total, în județul Dolj sunt propuse pentru împădurire peste 5600 de hectare, așa cum rezultă din solicitările primăriilor care au fost transmise către Prefectură. Reprezentanților Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor le-a fost adus la cunoștință că problema principală este forma de proprietate a terenurilor, întrucât nu au succesiunea dezbătută. Aceștia au dat asigurări că există și varianta de modificare a legislației”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Dolj

Atât prefectul județului Dolj, Nicușor Roșca, cât și secretarul de stat, Gelu Puiu, au ținut cont de solicitările venite din partea primarilor, pe care le vor transmite Ministerului. Autoritățile județene își propun ca planul național de împădurire să ducă la creșterea suprafețelor, la protejarea solului și la îmbunătățirea condițiilor de mediu, astfel încât fenomenul deșertificării să fie stopat.

Politica