sâmbătă, mai 4, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă tulpină de Coronavirus detectată pentru prima dată în Brazilia a fost identificată acum și în Marea Britanie

Trei cazuri de infecție cu o nouă tulpină de coronavirus au fost detectate în Anglia și separat trei în Scoția. Această variantă de coronavirus e bănuită a fi mai infecțioasă decât cele curente.

În Anglia, oficialitățile încă încearcă să-l găsească pe unul dintre cei trei care au fost testați pozitiv cu noua variantă de coronavirus. Cei trei rezidenți scoțieni infectați au zburat în Scoția din Brazilia prin Paris și Londra, a declarat guvernul scoțian.

Experții consideră că această variantă (P1), detectată pentru prima dată la călători sosiți în Japonia din regiunea Manaus din nordul Braziliei în ianuarie, ar putea fi mai contagioasă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Anglia, primele două cazuri au fost din aceeași gospodărie din South Gloucestershire, în vest, cu antecedente de călătorii în Brazilia, dar al treilea caz nu are legături cu aceștia sau cu Brazilia, a anunțat Public Health England (PHE), potrivit g4media.ro

Locul unde se află a treia persoană nu este încă cunoscut, deoarece PHE spune că aceasta nu și-a completat cardul de înregistrare a testului, astfel încât detaliile de urmărire nu sunt disponibile.

În ceea ce privește cele trei cazuri din Scoția, executivul de la Edinburgh a declarat că alți pasageri, care se aflau pe același zbor de la Londra la Aberdeen, sunt acum contacți.

Guvernul scoțian a declarat că această tulpină a fost desemnată „îngrijorătoare” deoarece împărtășește unele mutații importante cu varianta identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Cercetările sugerează că unele vaccinuri pot fi mai puțin eficiente împotriva variantei din Africa de Sud.

Nu există dovezi că oricare dintre noile variante cauzează o boală Covid mult mai gravă pentru marea majoritate a persoanelor care se infectează.

Varianta braziliană are aceeași mutație ca și varianta din Africa de Sud – numită E484K – care poate ajuta virusul să se sustragă părților sistemului imunitar numite anticorpi.

Politica