luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pensiile speciale ale parlamentarilor au fost eliminate

Parlamentarii au decis miercuri eliminarea pensiilor speciale ale deputaților și senatorilor. Legea a fost votată în plenul reunit, după ce anterior a primit un raport de admitere cu amendamente. Din cele trei proiecte depuse de PNL, USR PLUS și PSD, cel din urmă a primit raport favorabil și a fost completat cu amendamente de la celelalte două partide. Unul dintre amendamente prevede încetare plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor în vigoare.

Parlamentul a adoptat cu 357 de voturi pentru, niciun vot împotrivă inițiativa legislativă de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

 „Vă înșelați alegătorii prin eliminarea celei mai mici pensii speciale, fără să le eliminați pe celelalte. Pensiile parlamentarilor reprezintă 1,38% din totalul pensiilor speciale. Am ajuns din nou la un capitol unde demagogia și populismul ating cote uriașe. UDMR a susținut că pensiile speciale trebuie eliminate sau limitate pentru toate categoriile, nu pentru unii sau alții. Considerăm că această eliminare trebuie făcută împreună cu toate celelalte categorii. Toate inițiativele heirupiste de acest gen au fost declarate în trecut neconstituționale de CCR. Trebuie să fim cumpătați și să găsim soluții legale și constituționale. Nu putem asista la decizii politice de fațadă. Parlamentarii UDMR nu vor vota”, a spus Lorand Turos, UDMR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica