vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Iarna nu părăsește Europa. Grecia, lovită de cea mai puternică furtună de zăpadă din ultimii 12 ani

 Iarna aspră cu care Europa se luptă a ajuns și în Grecia. A nins și temperaturile au coborât până la -15 grade Celsius.

Mai mult,  fenomenul meteo le-a dat bătăi de cap autorităților. Transportul în comun a fost sistat, zeci de copaci au fost doborâți de vânt, în mai multe cartiere au fost pene de curent, iar vaccinările anti COVID au fost suspendate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, scrie digi24.ro

Un front rece a străbătut nordul Europei, aducând ninsori și viscol asupra Olandei, Germaniei și Marii Britanii. Condițiile meteo au dat peste cap traficul feroviar, rutier și aerian. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

În Olanda, furtuna a adus prima ninsoare mai serioasă din ultimul deceniu. Întreaga țară a fost sub cod roșu. În Germania, furtunile puternice de zăpadă au paralizat traficul în unele zone ale țării. Circulația trenurilor a fost întreruptă pe anumite tronsoane, iar situaţia de pe șosele a fost descrisă drept catastrofală.

Și estul Marii Britanii a fost afectat de furtuna de zăpadă, numită de meteorologi Darcy și în presă „Bestia din Est”. Centrele de vaccinare au fost închise din cauza viscolului, traficul rutier și feroviar perturbat și poliția le-a cerut oamenilor să evite șoselele.

Zăpadă abundentă a fost înregistrată și în Turcia, la Istanbul. Stratul de zăpadă atinge în unele zone 50 de centimetri, iar intemperiile vor continua și zilele următoare simultan cu o scădere severă a temperaturilor. Circulația feriboturilor a fost întreruptă, cursele aeriene au întârzieri, iar pe șosele s-au produs numeroase accidente.

În acest timp, Moscova încearcă să-și revină după „ninsoarea apocaliptică”, așa cum au denumit-o meteorologii. Furtuna a paralizat traficul şi a provocat întârzierea a zeci de zboruri. Sute de mașini au rămas blocate pe șosele, în timp ce în unele zone din regiunea Moscovei, stratul de zăpadă a depășit 70 de centimetri.

„Serviciile de deszăpezire nu fac față. A trebuit să-mi dezgrop mașina din zăpadă”, spune un locuitor al capitalei ruse.

„Este o ninsoare istorică. Drumurile principale au fost curățate, dar aici este un haos total”, adaugă un altul.

Foto: captură video

Politica