Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Doi câini, găsiți morți într-o localitate din Gorj. „Se spintecă şi se aruncă pe câmp“

Publicat

pe

Două cadavre de animale din specia canide, rasa metis comun, au fost găsite de polițiștii gorjeni pe un câmp, în zona localității Stroești. Oamenii legii au mers la fața locului după ce o postare în spațiul online indica faptul că mulți câini ar fi fost uciși cu toporul acolo.

„Alo, alo Poliţia, Poliţia Animalelor? La Stroieşti câinii se taie cu toporul, se spintecă şi se aruncă pe câmp ….! Încurcă drumul ….unor inşi ….!!!! Mă poate ajuta cineva ? Se numeşte barbarie, barbaria din România Educată …..!!!”, a fost scris în postarea de pe Facebook.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj s-a autosesizat şi efectuează cercetări în acest caz pentru cruzime faţă de animale.

„Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor s-au sesizat ca urmare a apariției în spațiul on-line a unei postări în care se prezenta faptul că pe un câmp, în zona localității Stroești, mai mulți câini ar fi fost uciși cu toporul.  Polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor și Secția 1 Poliție Rurală Târgu Jiu, însoțiți de specialist criminalist din cadrul Serviciului Criminalistic și medic veterinar din cadrul CSVA Arcani, s-au deplasat la fața locului unde au identificat două cadavre de animale din specia canide, rasa metis comun”, informează IPJ Gorj.

În urma primelor cercetări, s-a stabilit preliminar faptul că decesul celor doi câini ar fi putut surveni din cauze naturale dar, în vederea confirmării, s-a luat măsura transportării acestora la DSV Gorj, pentru efectuarea unei necropsii veterinare.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uciderea animalelor cu intenţie, fără drept, în care se continuă cercetările pentru stabilirea, cu exactitate, a împrejurărilor în care a avut loc fapta”, spun polițiștii.

Foto: Facebook/Adina Maria Cerbu

Continue Reading